Heart-ers ✿

Sunday, March 23

Khas untuk Fatin Noor Hiqmah dan Nur Nabilah Dayana :)


Dua kawan baik saya yang sangat saya sayang. 
Fatin dan Bella
Moga Allah Panjangkan persahabatan kita :)
Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan kawan baik saya Fatin dan Bella. (nyanyi laju laju)
Allah selamatkan kamu...

Bismillahirahmannirrahim.

Ya Allah sesungguhnya hambaMu ini memohon dengan penuh pengharapan kepadaMu Ya Allah ..sempena ulangtahun kelahiran sahabatku ini, Kau Panjangkanlah umurnya dan kurniakan kepadanya kehidupan yang lebih bahagia dan berjaya dari tahun2 sudah. Kurniakanlah kepadanya rezeki yang murah,banyak,berkat dan direstuimu Ya Allah.Jauhkanlah sahabatku ini dari belenggu kesusahan, kemiskinan dan kebuluran darinya dan keluarga. 

Ya Allah Ya Tuhanku...Bukakanlah kepadanya pintu kebajikan,pintu berkat,pintu nikmat,pintu rezeki,pintu kesihatan,pintu keselamatan,pintu syurga dan segala pintu kebaikan di dunia dan akhirat.Dan aku jua memohon kepadaMu Ya Allah ...jauhkanlah segala pintu kejahatan dan keburukan darinya dan keluarga. 


Ya Allah...tiada yang mudah kecuali Engkau yang memudahkan dan Kau jua Ya Allah yang menjadikan yang susah itu mudah.Permudahkanlah kehidupannya dan keluarganya.Jauhkanlah dari segala bala dunia dan akhirat.Jauhkanlah dia dari pujukan iblis dan syaitan serta jauhkanlah dia dari kejahatan manusia dan jin yang memusuhinya dan jauhkanlah dia dari pengaruh nafsu yang menyesatkannya. 


Ya Allah hidupkanlah dia dengan keimanan dan matikan lah ia bila sampai masanya dalam keimanan.Ya Allah Kau berikanlah padanya kesihatan fizikal dan mental yang terbaik,terangilah hatinya dengan cahaya hidayahMu,Perbaikanlah amalannya dan tunaikanlah hajatnya baik dalam agama,dunia dan akhirat.Sesunguhnya hanya engkau yang Maha Kuasa atas tiap2 sesuatu. 


Ya Allah..hambaMu ini mengakhiri permintaan ku ini..dengan permintaan semoga Kau kurniakan segala kebahagiaan,kejayaan,kekayaan dan keindahan kepada sahabatku ini di dunia dan akhirat.Kau Jadikan dia hamba yang beriman,bertaqwa,beramal soleh dan bersabar atas segala perintahMu dan ketetapanMu.Ampunilah segala dosanya sedar atau tidak.Jadikanlah dia sebaik2 wanita iaitu wanita yang solehah.Amin Ya Allah,Amin Ya Rahman,Amin Ya Rahim,Amin Ya Rabbal 'Alamin. 

ps : Dian mengaku dian copy. hihi. Tapi ia membawa makna yang baik. Lagi ramai baca. Lagi bagus. kan kan?
salam sayang salam rindu,
diana azlan

2 comments:

Fatin Noorhiqmah said...

Alolo~ sweet sgt awak ni.
Cium lelaju kang.
hekhekhek~
amin ya rabbi~ insyaAllah ;)
Sayang awak ketat2.
muuaaahhh!!
terima kasih awak :)

hakiparkie.blogspot.com said...

Amin amin ya rabbal alamin.Terharuny.. Thanks Diana!